La base de Llucmajor començarà a funcionar l’1 de gener de 2012 i es preveu que estigui efectiva tot l’any

El Servei de Salut dota el municipi de Llucmajor amb una nova base i una ambulància de suport vital bàsic del 061-SAMU amb l’objectiu de reduir a menys de la meitat el temps de resposta a la zona. D’aquesta manera es dóna resposta a la demanda de veïns i ciutadans del municipi de Llucmajor, una de les zones que més increment poblacional ha registrat en els darrers anys.

El coordinador de Sanitat Municipal del Servei de Salut, Marcos Barceló, ha visitat aquest matí la nova base del 061-SAMU al Centre de Salut es Trencadors, on estarà ubicada l’ambulància. L’han acompanyat el batle de Llucmajor, Joan Jaume; la regidora de Sanitat i Participació Ciutadana, Maribel Soteras; el regidor de Turisme, Miquel Ribot; la directora de gestió del 061, Aina Llabrés, i el cap del Servei de Coordinació del 061, Ernesto Hernández.

Amb la creació de la nova base de Llucmajor i el trasllat d’aquesta ambulància —abans ubicada a la base de Campos, que manté una ambulància de suport vital bàsic tot l’any—, el Servei de Salut ha atès la petició del consistori de Llucmajor, un muncipi amb una superfície de 327,33 km2, 36.681 habitants i una densitat de població de 112,06 habitants per quilòmetre quadrat. La zona de Llucmajor té en aquests moments més de 34.581 targetes assignades.

La nova base permetrà millorar el temps de resposta del 061-SAMU reduint-lo a menys de la meitat a la zona de Llucmajor. És a dir, farà possible una atenció més ràpida i eficaç a tots els nuclis poblacionals de la zona, com ara Llucmajor (13.492 hab.), s’Arenal (10.396), sa Torre (3.098), Bahía Grande (2.092) i Bahía Azul (1.795).