Tarjeta sanitaria individual

He de dur sempre la targeta sanitària quan vagi a la farmàcia?

L’heu de dur sempre que hi aneu a recollir medicació.

El metge m’ha prescrit diversos medicaments. Quan els he de recollir?

La primera vegada que us prescrigui un medicament l’heu de recollir en un termini de deu dies. Si no el recolliu, la prescripció caducarà i haureu de tornar al metge. A partir de la dispensació següent, podeu recollir els medicaments (no necessàriament tots) a mesura que s’acabin i us facin falta.

Quan he de tornar a recollir més medicaments?

Si preneu medicaments de manera contínua, els podeu recollir a la farmàcia uns dies abans que s’acabin i, si voleu, recollir només els envasos que necessiteu. Recordau que la medicació està disponible fins al final del tractament prescrit pel metge.

El farmacèutic us pot orientar sobre la data de la propera recollida.

He de recollir els medicaments sempre a la mateixa farmàcia?

No, els podeu recollir a qualsevol farmàcia de les Illes Balears, on us han de dispensar sempre els mateixos medicaments que preneu.

Prenc un medicament que requereix visat d’Inspecció. ¿Puc utilitzar el sistema de recepta electrònica?

En aquest cas, el metge us prescriurà el medicament amb el mateix sistema, l’inspector visarà el tractament electrònicament i podreu acudir a la farmàcia perquè us dispensin la medicació. No fa falta acudir abans a Inspecció de Farmàcia perquè autoritzin el medicament.

Puc recollir medicaments per a un familiar?

Sí, sempre que presenteu la targeta sanitària d’aquest familiar; per exemple, els pares poden recollir la medicació dels fills petits.

Què passa si me n’he d’anar de viatge i no podré recollir la medicació?

No us preocupeu, perquè no quedareu sense medicació. Si el metge ho considera convenient, pot autoritzar que us avancin la data de recollida; demanau-li cita i consultau-l’hi.

Puc recollir medicació en una altra comunitat autònoma?

El Servei de Salut treballa perquè aviat el sistema de recepta electrònica de les Illes Balears sigui compatible amb el sistema d’altres comunitats autònomes. D’aquesta manera podreu recollir a qualsevol farmàcia d’una altra comunitat autònoma la medicació prescrita a les Illes Balears, sempre amb la targeta sanitària.

Si perd la targeta sanitària o es deteriora, què he de fer?

Heu d’acudir al vostre centre de salut, on us en faran una de nova.

Puc recollir amb la targeta medicaments que m’han anat bé altres vegades?

No, no podeu recollir medicaments que hagueu pres ocasionalment en el passat. Heu d’acudir al metge perquè valori si els heu de prendre una altra vegada.