El sistema de recepta electrònica està implantat a tots els centres de salut i hospitals públics i a totes les farmàcies de les Illes Balears.

VOLEM MILLORAR L’ASSISTÈNCIA ALS USUARIS DEL SERVEI DE SALUT

Fàcil, ràpid i segur.

Què és?

És el servei de prescripció i dispensació electrònica utilitzat pel Servei de Salut que permet als pacients obtenir els medicaments receptats simplement presentant la targeta sanitària a qualsevol farmàcia de les Illes Balears.

Per accedir a aquest servei, heu d’entregar al metge la targeta sanitària, amb la qual accedirà de manera informatitzada a totes les dades del vostre historial mèdic i actualitzarà la medicació. El metge us informarà sobre tots els aspectes del tractament, inclosos els canvis en l’estil de vida, els beneficis esperats, les possibles complicacions... i sobretot la importància de prendre els medicaments segons la dosi, l’horari i la durada que us indiqui. D’aquesta manera, en acudir a la farmàcia només heu de presentar la targeta sanitària perquè sàpiguen quins medicaments us han de dispensar; a més, us recordaran com prendre’ls correctament i després us tornaran la targeta.

Si preneu medicaments de manera contínua, podeu acudir a la farmàcia quan s’acabin; és a dir, no fa falta que torneu al metge, perquè podeu recollir els medicaments que necessiteu i quan els necessiteu fins a la data en què el metge ho hagi indicat.

Quins beneficis té?

Aquests són els beneficis del sistema de recepta electrònica:

  • Es disposa sempre del tractament mèdic del pacient per mitjà de la targeta sanitària.
  • Estalvia temps als pacients i als professionals.
  • El pacient ja no ha de dur receptes en paper, cosa que evita que es perdin o es deteriorin.
  • Si pren medicació de manera contínua, el pacient no ha de tornar al metge perquè la hi prescrigui una altra vegada: basta acudir a la farmàcia amb la targeta sanitària.